رهبر معترضان در ارمنستان، خواهان استعفای پاشینیان شده است


رهبر معترضان در ارمنستان، خواهان استعفای پاشینیان شده است

رهبر معترضان در ارمنستان گفت که چگونه برای دستیابی به استعفای پاشینیان تلاش خواهد کرد.

به گزارش اسپوتنیک، اسقف اعظم باگرات گالستانیان، رهبر معترضان در ارمنستان، رئیس اسقف اعظم کلیسای حواری ارمنی تاووش، گفت که معترضان به دنبال استعفای نیکول پاشینیان نخست وزیر از طریق استیضاح در پارلمان خواهند بود.
وی در ادامه گفت: «پاشینیان به درخواست ما در باره استعفا توجهی نکرد. او کسانی را که او را انتخاب کردند نادیده گرفت. پس ما او را مجبور به انجام آن خواهیم کرد. اولین قدمی که برمی داریم، رای عدم اعتماد به پاشینیان در مجلس ملی است».
وی قصد دارد با نمایندگان هر سه فراکسیون مجلس در این باره رایزنی کند.
معترضان خواستار توقف روند تحدید مرز با آذربایجان و واگذاری تعدادی از مناطق مرزی به طرف آذربایجان شدند.
شایان ذکر است که درگیری ها در قره باغ در سال 1988 آغاز شد که منطقه خودمختار قره باغ خروج خود از ترکیب آذربایجان شوروی را اعلام کرد. در جریان رویارویی مسلحانه در سالهای 1992-1994 ، آذربایجان کنترل قره باغ و هفت منطقه مجاور را از دست داد. از سال 1992 ، مذاکرات در مورد حل و فصل مسالمت آمیز منازعات در چارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ، به ریاست سه کشور روسیه ، ایالات متحده و فرانسه در جریان است. آذربایجان اصرار دارد که تمامیت ارضی خود را حفظ کند ، ارمنستان از منافع جمهوری خودخوانده قره باغ دفاع می کند زیرا خود قره باغ طرف مذاکره نیست.
قره باغ کوهستانی – منطقه ای در ماورای قفقاز است که مدتهاست عامل اختلاف مرزی بین آذربایجان و ارمنستان می باشد.
غالب ساکنین این منطقه ارامنه می باشند.
در سال 1923 این منطقه عنوان استان خودمختار را در ترکیب جمهوری آذربایجان شوروی دریافت نمود. در سال 1988 جنبش الحاق به ارمنستان در قره باغ کوهستانی آغاز شد. در 2 سپتامبر 1991 استقلال آن از آذربایجان اعلام و نام آن به جمهوری قره باغ کوهستانی تغییر کرد. بین سالهای 1994-1992 آذربایجان تلاش کرد تا این جمهوری خود خوانده را تحت تسلط خود در بیاورد. این امر یک عملیات نظامی تمام عیار بود که در جریان آن تا 30 هزار نفر جان خود را از دست دادند.
در سال 1994 طرفین در مورد آتش بس توافق کردند، اما جایگاه این جمهوری مشخص نشد. در اواخر سپتامبر 2020 عملیات نظامی در قره باغ کوهستانی از سر گرفته شد. در شب 9 نوامبر آذربایجان و ارمنستان تحت حمایت مسکو در خصوص باقی ماندن در مواضع گرفته شده خود و توقف کامل درگیری و نیز تبادل اسرا و اجساد جانباختگان به توافق رسیدند. نیروهای حافظ صلح روسیه در این منطقه و از جمله در گذرگاه لاچین مستقر شدند.
سال 2022 باکو و ایروان با میانجیگری فدراسیون روسیه، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا بحث در مورد آینده توافق صلح را آغاز نمودند. در اواخر ماه می امسال نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد که ایروان آماده به رسمیت شناختن تمامیت ارضی آذربایجان در چارچوب مرزهای دوران شوروی می باشد، یعنی تعلق قره باغ کوهستانی به آذربایجان. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه در ماه سپتامبر به این نکته اشاره کرد که مقامات ارمنستان در عمل حاکمیت آذربایجان بر قره باغ را به رسمیت شناخته اند. به گفته الهام علیف رئیس جمهور آذربایجان، اگر ارمنستان موضع خود را تغییر ندهد، باکو و ایروان می توانند قرارداد صلح را تا پایان سال به امضا برسانند.
در 19 تا 20 سپتامبر، آذربایجان یک عملیات "ضد تروریستی" را در قره باغ انجام داد که با موافقت مقامات این جمهوری به رسمیت شناخته نشده با خلع سلاح و مذاکره با باکو برای ادغام مجدد منطقه به پایان رسید. پس از این، جمعیت ارمنی محلی شروع به ترک قره باغ کردند. به گزارش ایروان، صبح روز 26 سپتامبر، 13550 نفر عازم ارمنستان شدند

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

تخلیه اجساد کشته شدگان بر اثر سقوط بالگرد رئیس جمهور ایران